Slank en fit
in 35 minuten

Zoek een club bij u in de buurt

Antwoord op de meest gestelde vragen

Dit zijn de antwoorden op de meest gestelde vragen. Lees hieronder of download de FAQ lijst. 

Wat te doen bij een storing van een toestel?

1. Controleer of de noodstop niet ingedrukt is (enkel bij Premium en Q toestellen) Bij de premium toestellen zie je dan een fout code eindigend op 0006.

2. Controleer of de zittingen en de krachtarm vrij kunnen bewegen. Staan ze niet te dicht bij de muur, ….

3. Als het toestel helemaal niets meer doet, geen lichtje dat aangaat, geen gezoem, helemaal niets, controleer dan of er stroom zit op het circuit waar het toestel is aangesloten. Bij de cardio apparaten, controleer of de stekker onderaan het toestel goed vast zit. Deze cardio apparaten kan de eenvoudig zijwaarts omver trekken.

4. Schakel het toestel uit, en wacht minimaal 1 minuut. Dan terug aanzetten. In 95% van de gevallen zal de storing opgelost zijn.

5. Storing niet opgelost?
a. Geeft het toestel een fout code of een boodschap in het display: noteer deze en ga naar Milon Service en vul het vragenformulier zo nauwkeurig mogelijk in.
b. Alles is belangrijk voor ons om te weten. Vaak kan met een kleine ingreep het probleem door uzelf opgelost worden waardoor uw klanten verder kunnen met hun training.

6. Wat is belangrijk voor ons:
a. Geeft het display nog licht?
b. Voert het toestel de initialisatieprocedure uit voordat de fout optrad?
c. Beweegt de weerstandsarm tijdens de initialisatieprocedure?
d. Wat is het machine nummer van het toestel (naast of boven de aan/uit knop op de zilverkleurige stikker).

7. Soms kan de interne SD kaart die een back up neemt van de trainingen van de klanten defect. In dat geval zullen wij u vragen een standaard SD kaart te kopen van 8 GB (kan je vinden in elke elektronica zaak, computerwinkel, …) en ons te verwittigen zodra er iemand in huis is die 5 schroefjes kan losdraaien, en een aantal instructies uit te voeren.  Wij kunnen je dan telefonisch verder helpen om binnen enkele minuten het apparaat weer aan de praat te krijgen zodat je klanten verder kunnen sporten. Let op het is belangrijk dat de SD kaart 8 GB is, niet groter. Het moet ook een standaard kaart zijn, geen micro SD kaart. 

8. Moet er iemand van ons langskomen dan zal dit tussen de twee en de vijf werkdagen kunnen duren. Jullie klanten zien dus meestal slechts één maal, maximaal twee keer een toestel ‘defect’ staan.

9. Is er een krachtapparaat defect, dan stoort dit de normale werking van de cirkel helemaal niet. Je kan je klanten eventueel uitdagen met een vervangende oefening, of je kan ze melden dat ze vandaag geluk hebben, en een oefening minder moeten doen. Probeer in ieder geval het positief te benaderen. Zodra je van ons een datum hebt gekregen dat het toestel hersteld wordt kan je dit melden aan je klanten.

10. Is er een cardio apparaat stuk, dan stoort dit meer de normale doorstroming van de cirkel. Je hebt twee mogelijkheden. Je laat de mensen gewoon starten, maar als het druk is, zal er een filevorming ontstaan aan de cardio apparaten. Je kan dit oplossen door bvb een spinningfiets of een ander cardio apparaat dat eenvoudig te bedienen is met een Quick start functie in of naast de cirkel te plaatsen. Als het minder druk is lost de file zich meestal gewoon op.

11. Blijf positief! Wij begrijpen dat een toestel defect in de Milon Cirkel meer praktische problemen geeft als een toestel in de normale cardio en of krachtzone. Daar is het minder een probleem als een toestel enkele dagen defect is. Het is voor Milon Benelux echter economisch en praktisch onmogelijk om meer techniekers in dienst te nemen als het aantal mensen waarvoor wij gemiddeld twee tot drie dagen op voorhand werk voor hebben. Als er eerder een gaatje in onze agenda komt, of we zijn toevallig net in de buurt zullen wij jullie natuurlijk dadelijk verder helpen
 

Kaart wordt niet gelezen/ fout bij het lezen van de kaart (Enkel voor Basic toestellen)

1. De Basic toestellen maken gebruik van chipkaarten waarop een zichtbare chip zit, en hebben eenvoudig Zwart-wit scherm met een verlichte achtergrond.

2. Reinig de kaart van de klant met een zuivere doek. Probleem opgelost? Neen, ga verder met het volgende.

3. Schakel het toestel uit en reinig de kaartlezer met de speciale vochtige reinigingskaarten. Dit zou je normaal één keer per maand preventief moeten doen. (Vergeet niet nieuwe reinigingskaarten te bestellen als je er minder dan 5 hebt! Schakel het toestel pas na 1 minuut terug aan. Probleem opgelost? Neen, ga verder met het volgende.

4. Schakel het toestel weer uit. Neem de reserve kaartlezer uit de Milon Service box en vervang deze. Open het display met de meegeleverde schroevendraaier. Neem eventueel een foto met je smart Phone zodat je weet hoe alles in elkaar zat voor je gaat schroeven. Als je toch twijfelt, kan je eventueel een ander toestel opendraaien en vergelijken. Let vooral op of je de kaartlezer in de juiste richting inbouwt en of je de aansluiting van het rechthoekige blokje met de metalen pinnetjes op de juiste manier bevestigt. De montage gaat eenvoudiger als je tijdens het monteren een kaart in de kaartlezer stopt.

5. Als de kaart nog niet gelezen wordt heb je toch iets fout aangesloten, of heb je een defecte kaartlezer terug ingebouwd, of is de reserve kaartlezer zo oud dat hij licht geoxideerd is. Voer in dat geval de reinigingsprocedure uit.

6. Zorg dat je steeds minimaal één kaartlezer op voorraad hebt.

  

Op mijn leeftijd is beweging belangrijk en de begeleiding in de cirkel helpt mij naar een fitter en gezonder leven

Sporten hoort bij mijn leven. Als ik dat niet had gedaan had ik dat ik me nooit zo fit gevoeld op mijn 75ste

De menopauze zorgde voor extra kilo's. Met de hulp van Milon kreeg ik snel weer mijn figuur terug

Maximaal resultaat in minimale tijd. Dankzij Milon is mijn suiker waarde verbeterd en mijn insuline resistentie gedaald

Milon is het concept, 35 minuten afwisselend trainen. In de club voel je je echt thuis

De coaches hielpen mij om 8 KG af te vallen!

"De coaches zijn op elk moment beschikbaar." - Sofie